AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK
AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK AANPAK

Communiceren over duurzaamheid gaat over vertrouwen.

Wil je duurzaamheid echt eigen maken en verankeren in je identiteit en werkwijze, dan gaat dat niet van de ene op de andere dag. Greenwashing ligt op de loer, niets doen is ook geen optie – in beide gevallen loopt je merk risico. Investeren in een toekomstbestendig bedrijf is dus de enige optie. Wij helpen je die investering te laten lonen. Met een aantrekkelijk merk en een hogere bedrijfswaarde als resultaat.

Hoe communiceer je effectief over duurzaamheid, hoe ben je betrouwbaar? Hoe zorg je dat de inspanningen op duurzaamheid iets gaan opleveren? Ons antwoord luidt vaak ongeveer zo:


“Stel scherp wie je wilt zijn als merk. Maak zichtbaar wat je doet, tot in detail en deel trots je impact. Wees ook transparant over dat wat je nog te doen staat. En laat het de buitenwereld slim weten.

Doe je dat consequent, dan wordt duurzaamheid onderdeel van merkverhaal en imago. Onversneden merkwaarde dus. Wij helpen je hierbij met strategisch advies, Storyproofing en duurzame verslaglegging.

DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN
DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN DIENSTEN

Strategisch Communicatie Advies

Heldere strategische communicatie-keuzes maken je herkenbaar, je product of dienst relevanter, en de relatie met je doelgroep waardevoller. Wij denken mee, dagen uit, stellen voor.

Van meedenken in een strategiesessie tot een strategy sprint waarin we samen binnen 3 weken je merk (opnieuw) neerzetten. The Cycle helpt je een slimme communicatiestrategie ontwikkelen met duurzaamheid als kern.

De ambities en harde bewijzen die je hebt over duurzaamheid en je concrete acties om duurzamer te worden zijn de eerste bouwstenen voor een duurzaamheidsnarratief dat je merk en identiteit versterkt. Heb je die basis nog niet, dan werken we samen met een duurzaamheidspartner uit jouw sector.

Story Proofing

Met Story Proofing bouwen we bewijs voor dat wat je wilt uitstralen als merk. Storytelling waarbij authenticiteit en geloofwaardigheid voorop staat.

Het betekent dat we je grootste successen op duurzaamheidsvlak vertellen met maximale trots en detail. Zodat je goede werk zichtbaar wordt en bijdraagt aan het merk. Het betekent ook dat je open en eerlijk kunt zijn over je grootste uitdagingen, wat er beter kan en hoe je daar wilt komen. Zo ontwikkelen we bewijs voor je duurzaamheidsambities. In de vorm van geschreven content, video, campagnes of evenementen.

Op basis van alle verhalen en cijfers die jij hebt over duurzaam ondernemen leggen wij de puzzel. We graven tot de kern, vinden de eenvoud die je nodig hebt om impact te maken met je verhaal. En dan zorgen we voor maximale waarde uit jouw inspanningen op duurzaamheid. Gefundeerd en met perspectief.

Verslaglegging met impact

Wij helpen je de balans opmaken. Met impact, ver voorbij een jaarlijks moetje.


Een MVO-verslag is het duurzaamheidsdashboard van je organisatie. Een mooi moment om zowel binnen je organisatie als daarbuiten, je impact te laten zien. Om collega’s en klanten mee te nemen. Als kompas voor jezelf, en als bewijs naar buiten toe. Waar komen we vandaan? Waar willen we naartoe en hoe komen we daar? Uiteraard volgens de GRI-standaarden en de richtlijnen van de transparantiebenchmark. Een duurzaam-jaarverslag waar je energie van krijgt, waar medewerkers trots op zijn, en dat bewijst dat jij een duurzame partner of leverancier bent.


De EU verplicht trouwens vanaf 2023 alle bedrijven met meer dan 250 medewerkers om inzicht te geven in ‘dubbele materialiteit’. Dat betekent dat je naast financiële jaarrapportage ook inzicht moet geven in de impact van je activiteiten op mens, dier en klimaat.

Specialist duurzaamheid & communicatie
(ad interim)

Communiceren over duurzaamheid is een vak apart.

Advies is mooi, maar soms heb je iemand nodig die van binnenuit helpt. Voor organisaties die hun duurzaamheidsambities willen laten landen in de praktijk en hun dagelijkse operatie, biedt The Cycle haar kennis en kunde ook ad interim aan.

 

Ondersteund door een groot netwerk van professionals en knowhow op het gebied van marketing, communicatie en vormgeving helpen we één of twee dagen in de week bij het eigen maken van je ambities op duurzaamheid en het ontwikkelen van intern draagvlak.